Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

10è Memorial Dr. Manel Chiva Royo

maig 11 @ 6:30 pm

10è Memorial Dr. Manel Chiva Royo

10è Memorial Dr. Manel Chiva Royo: L’ictus al segle XXI: avenços en el tractament i reptes en la seva recerca.

Memorial Dr. Manel Chiva Royo 2024

  • Dissabte 11 de Maig de 2024
  • Hora: 18:30h
  • Plaça de la Portalada, 7 d’Altafulla (accés per la porta davant de la carretera N340)
  • Conferenciant: Anna Maria Planas Obradors

Manel Chiva Royo

Manel Chiva Royo (1952-2011). D’avis i mare altafullencs. Dr. en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (UB). Des de l’any 1985 fins el 2011 va ser professor del Departament de Ciències Fisiològiques II de la UB del Campus de Bellvitge.
La seva trajectòria docent tant pels anys de dedicació com pel nombre d’estudiants que va formar, cal centrar-la en l’assignatura de Fisiologia humana impartida tant a la llicenciatura de Medicina com en altres ensenyaments (Odontologia, Nutrició i Podologia).

L’estudi de la interacció de les proteïnes de la cromatina amb l’ADN durant l’espermatogènesi va ser el fil conductor de tota la seva trajectòria investigadora. La seva producció científica, no va tenir interrupcions des dels primers treballs fins el dia de la seva mort. Aquesta activitat científica feta per ell i els seus col·laboradors ha donat lloc a 7 tesis doctorals 4 tesines o màsters de llicenciatura i s’ha vist plasmada en la publicació d’uns 60 articles internacionals, uns 20 de nacionals, i diverses monografies. En conjunt, el seu treball científic és un punt de referència reconegut per la comunitat científica dins del seu camp.

Manel Chiva Royo va ser un gran naturalista. Un amant d’Altafulla, de les seves espècies marines i d’aigua dolça i per sobre de tot, una gran persona. És per tot això que el Centre d’Estudis d’Altafulla li vol retre homenatge amb la creació dels Memorials Dr. Manel Chiva Royo. Trobareu més informació sobre la trajectòria per-sonal i acadèmica de Manel Chiva Royo al volum 36 (any 2012) dels Estudis Altafullencs (pàgines 11- 16 i 99-116). També podeu consultar la seva biografia professional al web https://scbcientifics.iec.cat/es/home.html, la galeria de de científics catalans de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Anna Maria Planas Obradors

Anna Maria Planas Obradors (Sallent, Barcelona, 1960) va estudiar Biologia a la UB, va fer el doctorat al Medical Research Council d’Anglaterra, i va obtenir el títol de Ph.D. l’any 1987. Després de la seva incorporació al CSIC com a investigador post-doctoral, va fer una estada post-doctoral en una unitat de recerca de l’Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (Orsay, França) (1990-2). Va obtenir una plaça de científic titular al CSIC i actualment n’és Professora d’Investigació a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB), on és cap del Departament d’Isquèmia Cerebral i Neurodegeneració. També és investigadora i coordinadora de l’Àrea de Neurociències de l’IDIBAPS.

La seva recerca es va iniciar amb l’estudi del metabolisme i flux sanguini cerebral i s’ha centrat en l’estudi de patologies vasculars cerebrals, i en particular l’ictus, des de la fisiopatologia fins més recentment la resposta inflamatòria i immunitària. L’equip de patologia cerebrovascular que lidera a l’IIBB col·labora amb els neuròlegs vasculars de la unitat d’ictus de l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquesta col·laboració ha resultat en publicacions i projectes de recerca conjunts i ha permès desenvolupar recerca bàsica amb un enfoc translacional. Actualment té aproximadament 200 publicacions en revistes científiques, ha dirigit 16 tesis doctorals, és membre del equip directiu de revistes científiques del seu camp, i participa en panells avaluadors de projectes científics d’àmbit català, espanyol, i internacional. També coordina assignatures del Màster de Neurociències i del Màster de Medicina Translacional de la UB des de fa més de 10 anys. És professora associada a la Facultat de Medicina de la UB. També ha organitzat diversos cursos de formació especialitats i d’àmbit internacional i participa regularment en activitats de difusió de la recerca.

Mostra els detalls

Data:
maig 11
Hora:
6:30 pm
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Lloc web:
https://www.cestudisaltafulla.cat/

Organitzador

Centre Estudis Altafulla
Telèfon
977 65 09 12
Correu electrònic
cestudis@tinet.org
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

La Portalada
Plaça La Portalada, 7
Altafulla, Tarragona 43893 Espanya
+ Mapa de Google