El dia 16 de març de 2024, fem la Jornada de música, ciència i salut. La Jornada aproparà la relació entre la música i el benestar de les persones en diferents etapes de la seva vida. A Altafulla parlarem dels beneficis de la música.

Imatge: Les doctores Carla Navarro i Anna Cester, protagonistes de les conferències de la Jornada sobre música, ciència i salut. / Avanti Comunicació

 

Descarrega Programa Música Ciència Salut 2024

 

Al cor d’Altafulla, la música es prepara per ser la protagonista indiscutible d’una jornada que promet no només entretenir, sinó també educar i sanar. El proper dissabte, 16 de març, el Casal Municipal la Violeta obrirà les seves portes per acollir l’esdeveniment ‘Música, Ciència i Salut‘, una iniciativa pionera de l’Àrea de Salut, Educació i Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla. Aquesta jornada única està dissenyada per explorar i celebrar els efectes transformadors de la música en la nostra salut física, mental i emocional.

Durant tot el dia, els assistents seran immersos en un viatge a través de la ciència i l’art, on la música actua com a pont entre el coneixement acadèmic i l’experiència humana. El programa inclou xerrades molt interessants per part de figures destacades en el camp de la música i la salut, com la doctora Anna Cester, qui obrirà la jornada amb una conferència sobre la relació entre la música i la plasticitat cerebral. Una taula rodona vibrant, moderada per la psicòloga Blanca Ferrer i amb la participació de reconeguts musicoterapeutes com Gabriel Kulisevsky, Montserrat López, Nadia Loujedo i Núria Riambau (directora de l’Escola de Música), que promet generar un diàleg ric i profund sobre com la música pot jugar un paper clau en el tractament de diverses condicions.

La conferència de cloenda la farà la doctora Carla Navarro, musicoterapeuta que treballa especialment en cures pal·liatives neonatals i pediàtriques, acompanyant als més petits a l’inici el final de la seva vida.

L’aspecte més emocionant de la jornada, sens dubte, serà la música en viu. Abans i després de la taula rodona, els talents locals com Maria Bellido i Medir Bonachí, juntament amb el cor Gaià Gospel, ompliran l’espai amb melodies que captivaran l’ànima i elevaran l’esperit.

Cartell Jornades Música Ciència Salut Altafulla 2024

La regidora Eva Martínez subratlla la importància d’aquesta jornada com una finestra oberta a tota la comunitat, posant de manifest el poder unificador i sanador de la música. A través d’aquesta jornada, l’Ajuntament d’Altafulla reafirma el seu compromís amb el benestar integral dels seus ciutadans, oferint un espai per a la reflexió, l’aprenentatge i, per descomptat, la celebració de la vida a través de la música.

Oberta a tothom, aquesta jornada no només pretén ser un punt de trobada per als amants de la música i professionals de la salut, sinó també un clar exemple de com l’art i la ciència poden anar de la mà per millorar les nostres vides. En definitiva, ‘Música, Ciència i Salut‘ és una oportunitat única per descobrir i reafirmar el paper vital que la música pot jugar en la nostra salut i benestar quotidià.

L’entrada serà lliure i per a tots els públics.

Més informació